Digital Kultur

forår08

lille referat fra øvelsen: Mail etiquette

MAIL ETIQUETTE
- Email som medium er: nem, gratis, hurtig (mindre besværlig en papir), man kan også kommunikere med mange, og nemmere med ukendte mennesker er igennem andre medier. Til gengæld kræver papir (breve) mere indsats, det signalerer så at kommunikationen eller modtageren er vigtig for afsenderen.
- Email er også en fattig medium i at det er svært at få tonen med, og der er mange misforståelser.
- Hvad kan man tillade sig at sige per mail? Der er en alvorlighedsgrænse (begge for business og privat). Mailen er ok for overfladiske meddelelser, men hvis der er en alvorlig problem skal det løses face to face eller over telefon, (f.e. er ikke i orden at fyre nogen per email).
- Mail etiquette er ikke kun drevet af form (ikke for lange mails, ikke for mange emoticons, ikke for mange IIII eller CAP), men også af teknologi (ikke en mail der "laucher" en anden program), af semantic (hvor alvorlig emnet er?) eller af de menneskelige kontekst (hvem er det jeg skriver med og hvad for en forhold har vi). Det er også kulturelt bestemt, forskellige kulturer har forskellige grænser.
- Vi har også mail "identiteter": vores arbejdsmail og privatmail, for eksempel. For mange er det ikke ok at mikse dem.
- Email som medium har ændret sig: i starten var mails bare breve, de blev lettere og lettere (tætter på samtale), og så har de igen fået lov at være længe hvis det er nødvendigt. Nogle konventioner fra email er også flyttet til det virkelige liv: f.e. når man skriver emoticons i sine postkorte.

posted by Susana @ 14.48,

<< Home

Archives

Previous Posts

Links

Powered By

Powered by Blogger
make money online blogger templates